· 

''De Koepelroute'' 14 km Achtmaal (NB)

''De Koepelroute wandelen met de wandelpool in het Brabantse Achtmaal met als startpunt het Pannehûske.

Op zondag 16 juli hebben we met de wandelpool ''De Koepelroute'' vanuit het Brabantse Achtmaal gewandeld. Een sprookjesachtige wandelroute met verschillende thee en jachtkoepels, mooie heide en vennen en fraaie landhuizen. We deden verschillende landgoederen aan Wallsteijn, Oude Buisse Heide, De Reten en De Moeren. Een wandeling met een grote variatie aan natuurpaden. Ook tijdens deze wandelroute was er weer voldoende gelegenheid tot het maken van een foto.

Een beroemd schilder is in deze omgeving opgegroeid. Vincent van Gogh liet zich inspireren door een schoonheid aan prachtige natuur. Tijdens de route komen we ook nog langs een steen met een gezegde 'ik heb een altijd durend heimwee naar hei en masthout'. Dit citaat komt van één van zijn brieven. Na de wandeling bij het Pannehûske te zijn begonnen eindigen we ook daar weer de route. We kunnen weer terug kijken op een geslaagde wandeling. Wandel je de volgende keer weer gezellig met ons mee?


Citaat van Vincent van Gogh 'ik heb altijd durend heimwee naar hei en masthout. Dit is een citaat van één van zijn brieven.

Vincent van Gogh zwierf in zijn jeugd regelmatig in dit gebied rond. ''De Koepelroute'' laat je inspireren door een veelzijdigheid aan mooie natuur en herinneringen aan van Gogh. In Zundert de geboorteplaats van Vincent van Gogh vind je ook het van Goghhuis. Je kunt daar herinneringen ophalen aan deze wereldberoemde schilder.   

Foto's ''De Koepelroute''