· 

''De Koepelroute'' 14 km Achtmaal (NB)

Op zondag 16 juli hebben we met de wandelpool ''De Koepelroute'' vanuit het Brabantse Achtmaal gewandeld. Zoals de naam al zegt gaat het om de verschillende jacht en theekoepels in dit sprookjesachtige wandelgebied. Naast een variatie van verschillende jacht en theekoepels konden we ook genieten van mooie heide, vennen en fraaie  landhuizen. We deden verschillende landgoederen aan Wallsteijn, Oude Buisse Heide, De Reten en De Moeren. Een wandeling met een grote variatie aan prachtige wandelpaden in een mooie natuur. Ook tijdens deze wandelroute was er weer voldoende gelegenheid tot het maken van een foto. Dit dan vooral de jacht en theekoepels.

De Koepelroute, verschillende jacht en theekoepels.

Gedenksteen en citaat van Vincent van Gogh

Een beroemd schilder is in deze omgeving opgegroeid. Vincent van Gogh liet zich inspireren door een schoonheid aan prachtige natuur. In Zundert de plaats waar Vincent van Gogh is geboren staat ook het van Goghhuis. In dit prachtige gebied zwierf hij in zijn jeugd hier heel veel rond. Tijdens de wandelroute komen we ook nog langs een steen met een gezegde 'ik heb een altijd durend heimwee naar hei en masthout'. Dit citaat komt van één van zijn brieven. Een prachtige wandeling op een fraai landgoed. Na de wandeling bij het Pannehûske te zijn begonnen eindigen we ook daar weer de wandelroute. We kunnen weer terug kijken op een geslaagde en mooie wandeling.


Vincent van Gogh zwierf in zijn jeugd regelmatig in dit gebied rond. ''De Koepelroute'' laat je inspireren door een veelzijdigheid aan mooie natuur en herinneringen aan van Gogh. In Zundert de geboorteplaats van Vincent van Gogh vind je ook het van Goghhuis. Je kunt daar herinneringen ophalen aan deze wereldberoemde schilder.   

Foto's ''De Koepelroute''

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Frank (vrijdag, 02 maart 2018 20:26)

    Voor veel wandelaars was dit een geliefde route, we gaan deze wandelroute nog eens lopen.